Vasaros laikas - kaip pasiruošti? | Miego pelytės

Vasaros laikas vasaros laiko įvedimas vaikų miegas kūdikių miegas miego pelytės kūdikių miego patarimai Mylu.lt

Pavasario saulė tikrai džiugina.♥ O laiko persukimas? Kaip padėti vaikams prisitaikyti, kai įvedamas vasaros laikas?

Net ir nebūdama laiko sukiojimų fane, turiu pripažinti, kad miego prasme šis pasikeitimas dažnai gali būti naudingas. Taigi, kaip jam pasiruošti ir AR REIKIA ruoštis?

Nieko nedaryti

Strategija, tinkamiausia tiems, kurių mažyliai keliasi anksti arba pastaruoju metu pradėjo keltis anksčiau! Būtent pastaruoju, nes sulig ankstyvesniu prašvitimu, daugybė mamų žinučių patvirtina, kad rytai tapo ankstyvesniais.

Tobula ši strategija ir tiems, kurie gyvenime mėgsta lankstumą, tad valanda šen ar ten - nėra priežastis rūpesčiui.

Stebėk ir spręsk

O kas, jei per kelias dienas dienotvarkė nusistovės savaime? Tokia galimybė tikrai reali. Tad jei vėlyvesnis rytas ir vakaras negąsdina, labai rekomenduočiau palūkėti ir, praėjus 2-3 d. po laiko persukimo, nuspręsti kokia dienotvarkė tinkamiausia jūsų šeimai.

Pokyčius tokiu atveju darykite ankstindami rytinio kėlimosi, visų pogulių ir naktinio miego laiką 10-15 min kas 3 dienas.

Ruoškis iš anksto

Svarbi strategija tiems, kas pastoviu laiku turi keliauti į darželį/mokyklą.

Kad išvengtume labai sunkaus pirmadienio, pradėkime ruoštis iš anksto. Pradėkime likus 5 dienom iki laiko persukimo ir kasdien 10 min paankstinkime ryto pradžią, pietų miegelį ir nakties miego laiką. Tokiu būdu, sekmadienį jau kelsimės įprastu metu, pagal naują laiką.

Laiko persukimas taip pat reiškia ilgesnius, šviesesnius vakarus – todėl tamsios užuolaidos tampa tikra būtinybe! Pasiruoškite tam iš anksto, o jei visgi susivėlinsite, laikinai jums pagelbės senas geras triukas: dideli šiukšlių maišai + lipni juosta = tamsus kambarys (prisiminkite šį patarimą, kai keliausite atostogų 😉).

 

- Dovilė Šafranauskė @miegopelytes

 

Taip pat skaitykite:

Žiemos laiko persukimo strategijos

Savarankiškas vaikų miegas: kodėl miego mokymai neveikia?

Todlerystės miego regresija

5 žingsniai į ramų kūdikių miegą

Ką daryti, jei vaikai keliasi anksti? 10 dažniausių priežasčių ir būdai joms spręsti

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias